Десните популисти в Европа имат по-специални отношения с Русия на

...
 Десните популисти в Европа имат по-специални отношения с Русия на
Коментари Харесай

Възхищението, което тези хора изпитват към Путин

 Десните популисти в Европа имат по-специални връзки с Русия на Владимир Путин. Те желаят анулация на западните наказания, които бяха наложени поради анексирането на Крим и войната в Източна Украйна, и поддържат близки контакти с Москва. От техните редици произлизат и множеството западни политици, които през последните години участваха в съветски пропагандни мероприятия на полуостров Крим.
Австрийската Партия на свободата и Лигата на Матео Салвини, който към този момент се снима с тениски с лика на Владимир Путин, подписаха съглашения за партньорство с държавната партия Единна Русия, а преди последните президентски избори във Франция Марин Льо Пен и нейният Национален фронт получиха заем за милиони от една съветска банка.

И в партията „ Алтернатива за Германия ” симпатиите към властническото ръководство на Русия са необятно публикувани. Тъкмо в този подтекст би трябвало да се пояснява готовността на управлението на Австрийската партия на свободата да върти съмнителни гешефти тъкмо с съветски пари.

Срещу хомосексуалните и безродниците

През последните години Владимир Путин неуморно показва себе си и своя режим за бранители на „ обичайните полезности ", които се борят против някакъв демократичен интернационал на хомосексуалните и безродниците. С това Кремъл преследва ясна цел: той подклажда безредици и се пробва да забие чеп в западните общества и в Европейски Съюз, с цел да ги отслаби. А десните популисти в Европа, измежду които се шири злоба към Европейски Съюз и антиамериканизъм, се оказват естествените съдружници на Кремъл.

Но тяхното възходящо въздействие не е заслуга на Москва – то е реакция на процесите вътре в европейските общества. И в този момент би трябвало да се търси отговор точно на тези провокации. Една нужна част от този отговор можем да намерим, в случай че огледаме под лупа връзките сред десните популисти и Кремъл. Дали, оттатък известните обстоятелства, не съществува някакво по-широко финансово и организационно съдействие? Защото явно най-малко Австрийската партия на свободата е била подготвена за такова съдействие.

В последна сметка става дума за конфликт сред демокрацията и авторитаризма. Десните популисти е възхищават на Путин и този факт напълно ясно дава да се разбере каква политическа система те биха желали да изградят. Тази система несъмнено не е царство на демокрацията и свободата.

Райнхард Везер, „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ”

www.faz.net

Всички права непокътнати! Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurt am Main
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР